Je bent nu hier: Home arrow voorwaarden arrow Blog
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Blog PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Mikel   
maandag 23 mei 2011
Tips en Ervaring 1 PDF Afdrukken E-mail
Latest News
Geschreven door Niels   
woensdag 24 oktober 2007
Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in elektriciteit. Dit schitterende systeem produceert jaar in jaar uit elektriciteit. Zonnepanelen leveren elektriciteit. Deze elektriciteit is dezelfde als die waar bijvoorbeeld het scheerapparaat of een radio op draait. Voordelen van elektriciteit van zonnepanelen zijn dat zij geluidloze energiebronnen zijn en geen CO2 produceren. Daarnaast hebben de panelen geen onderhoud nodig en kunnen wel 20 jaar of langer meegaan.
Laatst geupdate op ( donderdag 29 november 2007 )

Tips en Ervaring 2

PDF Afdrukken E-mail
Latest News
Geschreven door Mikel   
dinsdag 24 juli 2007

Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium. Dat silicium bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht gaat er tussen de twee lagen een elektrische stroom lopen. Daarom heten zonnepanelen ook wel fotovoltaïsche cellen (Grieks photos: licht, en Volt naar de eenheid van elektrische spanning). Afgekort wordt gesproken van PV-systemen. Een andere vorm van PV zijn de elementen gemaakt met de dunnelaagtechnologie. Hierbij wordt gebruikgemaakt van amorf silicium. Deze elementen hebben een lager rendement, maar zijn ook beduidend goedkoper. Het rendement van gangbare zonnecellen ligt tussen ca. 5 en 15%, waarbij de cellen met betere rendementen wel meestal onevenredig veel duurder zijn.

Fotovoltaïsche zonnepanelen benutten zonlicht of daglicht, waarbij door de absorptie van fotonen in de zonnecellen een spanning ontstaat die wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. De fotovoltaïsch opgewekte stroom kan aan het lichtnet geleverd worden (netgekoppeld systeem), in accu's opgeslagen worden (voor verlichting of bijvoorbeeld voor communicatiesystemen op afgelegen plekken) of direct gebruikt worden om bijvoorbeeld een pomp aan te drijven (autonoom systeem). Een zonnecel die met zijn esthetische kwaliteit bijzonder geschikt is voor zichtbare architecturale toepassingen, is de achtercontactcel. Die wordt zo genoemd omdat alle elektrische contacten op de achterzijde plaats vinden en de voorkant een nauwelijks zichtbaar metalen raster heeft, zonder storende dubbele metaalstroken. Dat resulteert ook in een grotere bruikbare oppervlakte van de cellen en hoeveelheid geleverde stroom.

Laatst geupdate op ( dinsdag 20 november 2007 )
Tips en Ervaring 3 PDF Afdrukken E-mail
Latest News
Geschreven door Mikel   
woensdag 10 oktober 2007
 Door het toepassen van een zonnepaneel op uw camper of caravan blijft uw accupakket beter en langer vol. Hierdoor wordt de levensduur van uw accupakket vele malen (jaren) langer.
Laatst geupdate op ( dinsdag 04 december 2007 )
 
Tips en Ervaring 4 PDF Afdrukken E-mail
Latest News
Geschreven door Niels   
woensdag 12 september 2007
Het geheim van het electriciteitsverbruik van de koeling is a) de isolatie en b) de efficientie van de compressor
a) een goede isolatie is ofwel DIK, ofwel opgebouwd met vacuumpanelen. Koelkast PUR isolatie dikte 100 mm, vrieskist 150 mm. Met Vacuumpanelen kan je dat reduceren tot zo'n 75 mm voor beide. Denk ook aan de isolatie tpv de deur.
b) effecientie van de compressor is merkgebonden en type gebonden, in ieder geval is een watergekoeld systeem efficienter dan een luchtgekoeld systeem.
Laatst geupdate op ( dinsdag 04 december 2007 )
 

Tips en ervaring 5

PDF Afdrukken E-mail
Latest News
Geschreven door Mikel   
maandag 23 mei 2011

Een zonnepaneel is een mooie manier om een accu te laden. Het verbuik van de apparatuur (verbruikers) bepaald het vermogen van het zonnepaneel. Een zonnepaneel heeft niet zozeer directe zon nodig, wel daglicht, een dekzeil er overheen is natuurlijk funest voor je rendement. De meeste van die regelaars hebben ook een beveiliging die bepaalde apparaten uitschakelen als je accu gevaarlijk leeg raakt.

Laatst geupdate op ( dinsdag 04 december 2007 )
   
   
Laatst geupdate op ( maandag 23 mei 2011 )